Sunday, June 24, 2018

Mavic Air aka Rambo    La câteva luni de când mi-am cumpărat Mavic Air m-am gândit să scriu câte ceva despre prima mea dronă așa cum o văd eu.

     În primul rând de ce am ales Mavic Air Fly More Combo?
  - pentru dimensiunile reduse, nu doar drona este mică ci și accesoriile (telecomanda, bateriile, încărcătorul, geanta de transport este incredibil de compactă etc.)
  - pentru că nu ai nevoie de autorizație de la Autoritatea Aeronautică.
Ce îmi place la ea?
 - am testat drona în plină iarnă (februarie și martie :) ), deși producătorul recomandă utilizatrea ei la tempraturi între 0 și plus 40o Celsius eu pot să vă spun că am zburat cu succes și la -10 la sol, vânturi prea puternice nu am prins.
- am zburat cu ea pe ceață, ninsoare şi poaie ușoară și s-a comportat foarte bine, neașteptat de bine
- la temperaturi de -7o C și valuri de ceață am reușit să ridic drona la 500 de metri fără nici un fel de probleme.
- în ruccsacul meu foto de 30L (Manfrotto off road hiker 30L) îmi încape lejer drona cu accesoriile plus două camere foto, mâncare pe o zi ceva filtre, o geacă impermeabilă și alte accesorii mărunte pentru camerele foto, deci este incredibil.

Zborul.

- pentru mine timpul maxim de zbor a fost de 17 minute, la mine este setata să se întoarcă la punctul de plecare când bateria ajunge la 30%, niciodată nu am scăzut sub 15% la aterizare deci din măsuri de precauție nu poți să zbori cu ea peste 20 de minute (teoretic).
- în anumite condiții de vreme rea se pierde semnalul sau te atentionează să ajustezi antena pentru că semnalul este scăzut, dar nu este o regula si nu se întâmplă frecvent
- în natură am observat că poți să zbori fără probleme cu ea, nu sunt interferențe și am reușit să zbor de mai multe ori fără nici o problemă la 500m altitudine
- în oraș lucrurile se complică, am reușit să o ridic la 200m fără probleme sau să nu o ridic nici măcar la 30m pentru că pierdea semnalul.
- în modul sport este o bestie, am atins viteze de 75km/h
- cel mai mult am zburat cu ea 2,3 km, suficient deocamdată pentru mine.
 Însă modul FCC te scapă de toate frustrările.

Aplicațiile necesare
- Dji GO4 - este softul de care aveți nevoie pentru a putea zbura cu drona, se descarcă pe telefon sau tabletă, este gratuit
- UAV Forecast este aplicația pe care o folosesc pentru vreme, este o aplicație specială pentru a verifica condițiile de zbor -  arată prognoza meteo, viteza și direcția vântului, vizibilitatea, temperatura și calitatea semnalului GPS.

    Accesorii recomandate:
- suportul pentru telefon sau tableta (eu am de la PGYTECH) pe care îl recomand deoarece telefonul nu încape cu tot cu husă în locașul de la telecomandă și mie mi-a nenorocit sticlele de protecție de pe telefon, de asemenea este foarte ok și în cazul în care se folosește o tabletă, eu folosesc și tableta și telefon, îmi plac amândouă.
- invertorul auto care este un must have mai ales dacă mergeți cu mașina în mai multe locații în aceeași zi, pentru că deși bateriile nu țin mult prezintă avantajul de a se încărca repede, chiar foarte repede. În momentul de față bateriile nu pot fi încărcate de la un power bank.
- un set de filtre de la PolarPro Cinema Series – Vivid Collection pentru filmare dacă voi avea ocazia.
- 4 baterii, deși am pachetul fly more combo ce include trei baterii pot să spun că a 4-a baterie este bine venită, practic dacă esti cu mașina și ai invertor poți să zbori de 5 ori cu ele deoarece o baterie se incarcă cam în 45 de minute.

Setul de filtre ND: 4,8,16.
 Suport pentru tableta.
 Invertorul autor.

 Calitatea fotografiilor
- deși are doar 12 mp calitatea fotografiilor este bună iar faptul că fotografiază în format RAW ajută foarte mult, dacă ai lumină suficientă, aș recomanda folosirea ei la iso între 100-200, la iso 400 imaginea deja lasă mult de dorit, la iso 400 în lumină slabă imaginea are foarte mult zgomot.

    Despre filmare nu vă spun decât că filmeaza 4K iar de când o am m-am apucat de filamre :). Las aici câteva link-uri către canalul meu de YouTube pentru 2-3 filme scurte.
                                               Cascada - Mavic Air and PolarPro filters.                                             
     Recomand Mavic Air pentru pasionații de fotografie de natură sau pentru persoanle care vor să o folosească în drumeții departe de orașe, pentru așa ceva este perfectă. De asemena dacă vă cumpărați un Mavic Air trebuie să o testați cu atenție deoarece se pare că există copii care au avut probleme, mie mi-a fost schimbată prima dronă deoarece în mijlocul fotografiei îmi apărea o pată gălbuie după cum o sa vedeți în anumite fotografii din articol.
No comments:

Post a Comment